Min politiska vitbok

Jag växte upp i en arbetarfamilj i Örebro. Mina föräldrar var hårt arbetande och hängivna socialdemokrater. Vi hade knappa förhållanden och mamma strävade hårt med att lösa ekonomin. Jag var med i Unga örnar och SSU i Örebro, som man skulle i en sådan familj. Jag var också hängiven socialdemokrat och sökte se alla orättvisor och missförhållanden i vårt samhälle och i övriga världen. Gunnar Sträng skötte ekonomin med livrem och hängslen. Sverige höll på att expandera med rivningar av gamla hus och nyproduktion av betongbostäder i stora bostadsområden. Jag jobbade på macken på helgerna med ESSO keps och handskar och tjänade ihop till min första begagnade moppe. Det var en skön känsla. Bensinen kostade 87 öre litern.

När man tittade ut genom fönstret på kvällarna såg man en ensam stjärna på himlavalvet och tänkte att dit skulle vi komma allihop om vi strävade på ordentligt.

Den första färgade person som kom till Örebro var 1967. Det var en Västindier med  riktigt mörk hy. Han bodde i Adolfsberg och vi grabbar cyklade dit för att titta på denna begivenhet. Vi stod bakom en häck utanför hans hus och hoppades få syn på honom. Det var rasoroligheter i USA. Vi tyckte det var fruktansvärt att vita och svarta inte kunde åka i samma buss eller äta på samma restaurang. Min far hade en svart SAAB på parkeringen. Vår granne hade en vit Volvo Amazon. Vi sa ofta till honom att han inte fick parkera intill våran SAAB, han förstod inte först vad vi grabbar menade men en dag sa han,” Jag tror att svarta och vita bilar måste stå intill varandra oftare”. Efter en tid förstod vi vad han menade.

Malcom X, Martin Luther King var ikoner som vi såg upp till. När King mördades så tappade vi tron på att vi skulle komma till vår stjärna. John F. Kennedy skapade en ny framtidstro med sin syn om att vi skulle landa på månen innan 60-talet var till ända. Vi grabbar tyckte det var fantastiskt. Under Cubakrisen förstod vi inte att vi var ytterst nära ett världskrig igen, det var först ett årtionde senare som världen förstod hur nära det hade varit.

När John F. mördades gick vår stjärna in i moln igen. Tage Erlander styrde Sverige och framtidstron fanns i varje hem. Ekonomin var under kontroll och vi såg inga orosmoln överhuvudtaget. Jag gick på gymnasiet och jobbade på Österängshemmet på helgerna med nattvak. Olof Palme blev vår näste statsminister. Vietnamkriget pågick och vi grabbar förstod inte hur man kunde bränna ned byar och skjuta barn och mattbomba hela landet med B-52 :or. Vad hade USA med detta lilla djungel land att göra. Palme stod på barrikaderna och kritiserade USA ordentligt, det gillade vi. Han fick mycket stryk för sina uttalanden.

Kommunistskräcken rullade över världen. Att vara kommunist var farligt. Palme mördades i Sverige. Palme mördad !! Jag hade varit på bio den kvällen i Örebro och såg springande människor på gatorna i Örebro hysteriskt skrikande. Jag fattade inte vad som pågick. Jag stannade cykeln och frågade en äldre man vad som hänt. ” Palme är mördad ”, nu gick stjärnan definitivt in i moln. Jag kom ihåg att jag grät och när jag kom hem så grät båda mina föräldrar. Det var första och enda gången jag sett min far gråta.

Från 1976 till 1986 var min stjärna i konstant bakom moln. Efter den borgerliga perioden blev Ingvar Carlsson statsminister. Stjärnan tittade fram bakom molnen igen. År 1991 gick stjärnan i moln igen. Vi tyckte Carl Bildt  var en arrogant uppkomling som var ytterst tveksam som stadsminister. År 1996 tittade stjärnan fram igen. Hade vi fått en ny landsfader? Han verkade vettig och stabil. Han hade ett tydligt ledarskap och alla verkade tycka om honom. Persson var statsminister i 10 år och det rullade på fint. Men sen kom chocken en liten ständigt flinande kvinna vid namn Mona tog över partiet. Alla blev misstänksamma. Sedan kom den andra chocken och det var ”affärer”, vi hade inte upplevt ordet ”affärer” förut. En ändå större chock kom år 2011 då en man vid namn Juholt kom in i partiet.

Nu började jag inte kunna skilja på svart och vitt, jag såg ingen stjärna alls bakom molnen och har sedan dess inte sett någon stjärna alls. Juholt var ett totalt misslyckande. Partiet tappade i förtroende och omdöme. För att försöka rädda situationen letade man med ljus och lykta efter en efterträdare. Man hittade en fackföreningskille som man lyfte fram från en plåtverkstad. Det är en sak att vara fackföreningskunnig och en sak vara partiledare och än mer statsminister. Dåliga rådgivare och ett gungande parti. Nu kom den fjärde chocken. Hela mellanöstern började rasa ihop. Ingen i hela Europa visste hur man skulle hantera situationen. USA hade börjat tidigare med att ”frigöra” Irak, som man trodde. Andra länder hängde på i demokratiprocessen med dåligt resultat. Flyktingströmmar började röra på sig norrut. Tyvärr så är dessa flyktingar människor som har pengar eller försöker skapa sig pengar i de länder de kommer till. De verkliga flyktingarna som  behöver komma till Sverige kommer aldrig hit för de har inte pengar eller möjlighet att ta sig norrut.

Sverige hade ingen handlingsplan eller planering. Eftersom Sverige är världens samvete med den svenska modellen så var alla välkomna till Sverige utan pass eller legitimation. (När jag 1969 kom tillbaka från min långa vistelse i Västindien var jag så brun och hade Talibanskägg så jag blev stoppad i personkontrollen på Arlanda och blev förhörd, bara som en referens).

Alla partier i Sverige utom ett tyckte denna invandring var kontrollerbar och rimlig. Jimmie insåg tidigt att det här går inte bra,, Ingen lyssnade på Jimmie,, Vad skulle jag säga som varit Socialdemokrat hela mitt liv. Alla fördömde Sverigedemokraterna men en sak ska de ha kredit för och det är att Sverige började vakna upp. Andra partier insåg att om de nu inte snabbt ändrar ståndpunkt i invandringsfrågan så blir de överkörda, ändring i riktning kom  efter en lång, lång startsträcka.

Tyvärr så är det snart ingen som kommer ihåg vem som  började tända varningslysen i Sverige. Det finns fortfarande ingen plan för mottagande eller hantering av situationen, som är akut och blir än mer akut då invandringen börjar drabba Kommunernas ekonomi. Jag låter kanske dramatisk men tyvärr så är det dagens sanning. Om inte Jimmies parti funnits så hade de andra partierna fortfarande stått med mössan i hand och bockat. När man kommer upp i min ålder så är inte allt svart eller vitt längre tyvärr,  det är mer en suddig, grå massa.

Samarbetet med Miljöpartiet var nog det största misstaget som Socialdemokraterna någonsin gjort. Rädslan för Jimmie och tänkbara koalitioner gjorde det politiska klimatet till en riktig grönsaksröra. Idag kan jag plocka ut bra förslag eller inriktningar från många partier och plocka ihop en egen fruktskål. Att hitta ett parti idag som sticker ut eller har en markerad egen profil är svårfunnet. Rädslan för Jimmie gör alla partier handlingsförlamade. Då immigrationen är den utan tvekan största politiska frågan idag i Sverige , så är partierna handlingsförlamade. Att hålla ett parti med mellan 20 och 30 procent av väljarna utanför kommer inte att hålla i längden. Tänk på att Jimmie är den partiledare som idag suttit längst på sin position.

Tron på vår politiska demokrati urholkas för varje dag. Det bästa som kan hända i Sverige i dag, tror jag , är att Moderaterna bjuder in Jimmie i nästa valrörelse. Jag tror inte att Stefan vågar. Om segregationen och utanförskapet ska kunna brytas kan man inte hålla 30 procent av väljarna utanför det politiska spelet. Tänk på vad som kan hända i USA till vintern, då kommer Jimmie att framstå som en knappt kännbar sommarbris i jämförelse. Världens största demokrati som kanske får en ledare som knappast framstår som demokratisk och går fram som ett ånglok ! Det blir otroligt problematiskt.

Tanken som slår mig är att de muslimska krafterna i Sverige startar ett eget parti för att försöka neutralisera Jimmie om han växer sig starkare utan att få politiskt gehör i Sverige. Om vi skulle få ett stort muslimskt parti i Sverige skulle vi få helt andra grupperingar och konstruktioner i det svenska politiska livet. Vi ska veta att om ca. 40 år har fler Muslimer i Sverige än Kristna. Så ett Muslimsk parti kommer snart att etableras och säkert en Muslimsk statsminister så småningom. Jag slipper uppleva detta men ni andra måste förbereda er.

Det stora och allvarliga problemet idag i vårt samhälle är bristen respekt för lag och ordning, respekt för samhällets stöttepelare som polis och brandväsen. Jag kom ihåg att vi grabbar spelade en match brännboll i Slussparken år 1962 nära kanotföreningen i Örebro. En boll gick snett och krossade en ruta i ett av båthusen. Vi blev otroligt rädda. Skulle vi säga något till våra föräldrar. Vi kom överens om att inte säga något till någon. Jag kommer än ihåg  vilka samvetskval jag hade för detta under flera månader. När jag sedan fick reda på att en glasmästare hade bytt fönsterrutan och sagt till en av mina kompisars far att nu hade rutan rasat sönder efter att den varit sprucken i över ett år. Idag vet jag inte vad som skulle hända för att någon skulle få samvetskval. Hur ska vi hantera den uppåtgående våldsspiralen i samhället.

Går den att stoppa? Vi äldre  vågar inte gå ut på kvällarna. Vi är rädda för att våra barn och barnbarn ska råka illa ut? Vi vågar knappt lämna våra hus över en helg för att det kan bli inbrott? Det går inte att prata sig ur eller diskutera sig ur detta faktum. Om allting accepteras och människor bara rycker på axlarna, det händer andra inte mig ,så kommer vi aldrig att lösa denna förödande utveckling.  Det hjälper inte med att höja straffet för stenkastning från en månad till sex månader, som nu är ett förslag. Det är ingen preventiv åtgärd för att minska stenkastningen. Det är respekten för ordning och reda som saknas och det går inte att åtgärda med höjd straffpåföljd.

Mina skogsgrabbar från Kvinnerstaskolan kommer inte från Örebro utan från alla småorter som finns norr om Örebro. Jag vet vad de tänker  och tycker om den rådande integrationen på deras hemorter. I dagarna har Batra börjat svänga sin skuta lite mer åt styrbord. Jag vill kalla det en liten smygsvängning. Ingen större reaktion ännu i de politiska leden men hon kammar hem poäng och ingen tycker att hon är ute och seglar. Miljöpartiet är definitivt ute och seglar just nu. Grönsaksgrytan kokar med kålhuvuden och blekselleri och den kommer snart att koka över. Visst måste Löfven nu sitta på sin kammare och fundera vilket parti som han ska lyfta in i regeringsställning efter trolig kommande  regeringsombildning i höst? Mina vänner i Norge skrattar åt oss och säger till mig i telefon, ” det må finnes noe annet parti i Sverige som Löfven kan sammarbeide med? De har troligen alldeles rätt!

Socialdemokraterna tappar förtroende för varje dag och det internationella förtroendet för Sverige och den svenska politiken är på en rekordlåg nivå idag. Bara för ett år sedan så blev man kallad för rasist om man ifrågasatte den svenska flyktingpolitiken. Nu i Juni 2016 så kommer det ett lagförslag från regeringen, och en lag från 1 Juli, som kanske är den skarpaste skrivningen i Europa. Alla partier står bakom detta idag, frånsett Vänsterpartiet och Centerpartiet, naturligtvis. Ska vi kalla alla övriga medborgare för rasister idag, inga höga tonlägen kan registreras i pressen? Det är underligt hur den allmänna bilden i Sverige kan vändas bara majoriteter tycker något annat. Skolan tycker Löfven är viktigt. Bilbränder är inte lika viktigt.

Jag tror att vår statsminister måste börja lyfta fram problemen i Sverige och inte stå och mumla i skägget. Enligt honom verkar allt gå på räls. Bilbränder och allmänna gangsterfasoner måste stävjas annars tappar samhället fotfäste och anarki uppstår. Om man har en hund som bits dagligen, vad gör man då. Man klappar den inte på huvudet och ger den godis.

Efter att den allmänna värnplikten försvann i Sverige så började raset. Jag har själv varit befäl och vet hur jag skulle få landets bråkiga ungdomar att stanna på mattan. Att lyda order, att acceptera sin situation, att äta den mat som serveras, att bädda sin säng, att hålla ordning på sina grejor, att kunna skilja på mitt och ditt, ställa upp för sina kamrater, att bli utsatt för straff, att acceptera detta. Dagens fria uppfostran utan normer och regler och där samhället accepterar snart vad som helst kan bara sluta på ett sätt. Det låter som om det är skolans fel att ungdomar spårar ur och inte sköter sig. Var har föräldrarnas roll tagit vägen? Vi måste skapa ett norm samhälle som är civiliserat inte som idag,,,,

Kommunernas ökade kostnader för asylsökande som fått uppehållstillstånd ökar dramatiskt. Boende, skola, dagis, sjukvård, äldrevård. Det sorgliga är att de små kommunerna får ta en otrolig börda i detta gigantiska människolotteri. Hur ska vi hitta enkla jobb till alla dessa? De flesta svenskar tror i sin enfald att alla som sitter på asylboenden idag är en potentiell arbetskraft i Sverige. Det underliga tycker jag är att nästan alla asylsökande är män. Var är kvinnorna? Dessa testosteronstinna ensamkommande med skägg skapar problem i våra kommuner. Enligt media så är alla taxi chaufförer läkare eller advokater. De övriga är yrkesmän av olika slag. Så är inte fallet. Risken är enorm att merparten kommer att hamna i ett bidragsberoende för mycket lång tid framåt. Jag har under lång tid försökt definiera vad ett enkelt jobb är. Men inte lyckats hittills. Finns det något sådant?

Segregeringen kommer att öka i Sverige. I de mest utsatta bostadsområdena i Örebro så försöker de flesta svenskfödda att flytta därifrån. I skolor med många invandrarbarn söker de svenskfödda barnen sig bort till andra skolor. Hur löser vi detta?

Varför ska lärare och dagispersonal ha högre lön för att de arbetar i utsatta områden? Det verkar nästan som om vi hade ett problem i Sverige,men det är väl inte möjligt?

Jag har under många år arbetat som skogslärare på Kvinnerstaskolan. Minskat elevunderlag och ekonomi samt politiskt ointresse att driva skolan gjorde att jag slutade. För att finansiera skolan så startades ett boende för ensamkommande i ett av våra internathus, samt andra verksamheter för svåranpassade har startats på skolan. Detta är inte rätt i en vanlig gymnasiemiljö.

Mina grabbar fick flytta ut och Internatet renoverades och alla gamla möbler slängdes ut och ersattes med nytt från Kinnarps. Alla dörrar ersattes med brandklassade dörrar. Tydligen är asylsökande mer värda än vanliga gymnasieelever Det gamla har dugt åt elever i årtionden men inte längre,,, Det finns tydligen pengar på andra konton i Sverige? Man ska inte blanda asylboende och vanlig skolverksamhet med varandra, det skapar problem. Mina skogselever kommer från mindre orter där de redan har insett det stora problemet med asylmottagandet och jag vet vad de tycker och tänker.

Idag den 29 augusti 2016 hör man på medier att en muslimsk skola i Vällingby har halalslaktat kött att erbjuda samt könsåtskilda gymnastiklektioner. Som gammal lärare blir man alldeles paff då man hör detta. Kan man kalla detta för integration? Det finns inte en enda svenskfött barn på denna skola samt att man har gymnastiklektioner som påminner om svenskt 30-tal. Hur ska vi kunna komma vidare i vårt samhälle om detta tillåts av svensk skolinspektion och lagstiftning. Jag vill inte vara med att betala skatt till denna verksamhet.

I september 2016 brinner bilar var och varannan natt i Örebro senast brann 6 bilar i Vivalla. Detta har blivit vardagsmat och tydligen allmänt accepterat. Jag accepterar inte detta beteende i samhället. Jag pratade med brandpersonal i veckan och de vägrar snart att åka på dessa bränder då de utsätts för hot och våld. Vad säger huvudskyddsombudet om denna arbetssituation? Vilka vill bli brandmän och poliser i Sverige idag?

Jag känner en stor vrede den 6 oktober och uppgivenhet över att de smyger sig på en allmän acceptans i samhället att det ska var så här med ständiga bilbränder och  våldtäkter. Jag vill inte acceptera detta. Våra döttrar och barnbarn vågar inte gå ut på kvällarna.

Idag åkte jag över 20 mil med bilen. Därav 5 mil i Örebro. Jag såg inte en enda polisbil under resan. Bara för några år sedan så såg man alltid ett antal polisbilar då man åkte igenom stan. Jag undrar vad som har hänt. Var är polisbilarna? Var är poliserna?

Är de kommenderade till Öresundsbron fortfarande? Eller är alla i Vivalla eller Oxhagen? Är det någon som vet? Jag har en otrolig respekt och empati med poliser och brandmän. Polisen har fått en övermänsklig arbetsbörda. Att kontrollera cykelljus, fortkörare, våldtäkter, hemfridsbrott, stölder, mord och bilbränder m.m. En helt ogörlig arbetssituation. Jag förstår att poliserna lämnar yrket. Jag vet ingen annan yrkesgrupp där man från dag till dag ändrar förutsättningar och arbetsuppgifter på detta sätt. Den nya polisorganisationen underlättar inte deras resa. Hur länge håller denna inriktning på polisen. Ingen polis tror på denna utveckling och hur ska man då kunna förankra detta. Om GW Persson vore 30 år yngre så tror jag att han skulle kunna ena styrkorna och fixa polisens come back på arenan.

Nu börjar våra invandrare att placeras i våra svenska kommuner då de har fått uppehållstillstånd. Det finns inga bostäder och inga enkla jobb. Detta blir ett gigantiskt problem för Sveriges kommunpolitiker. Det är november månad 2016 och världen har hållit andan under den amerikanska presidentvalskampanjen och nu har Trump vunnit. Vad kommer att hända? Kommer han att genomföra de vallöften han propagerade för under kampanjen? Eller kommer han som alla politiska partier gör , lovar högt och håller tunt. Missnöjet bland de amerikanska väljarna är bedövande. De upplever att ingen lyssnar på dem och de har ingen chans att komma till tals. Missnöjet genomsyrar samhället. Vi kommer att uppleva samma situation i Sverige. Vi känner också en förfördelad känsla i det svenska samhället.

Brotten ökar, vi får mindre tillbaka för den skatt vi betalar till samhället. Missnöjet kommer att öka och Åkesson kommer att få en ökad skara väljare. Jag har varit Socialdemokrat sedan födseln men har under de senaste fem åren insett att Socialdemokraterna för en politik som inte är förankrad bland dess väljare. Detta faktum kommer att få ett genomslag i valet 2018. De andra svenska partierna har svårt att hitta en egen plattform och vissa kommer troligen att försvinna ur riksdagen vid nästa val. Missnöjet visar sig i dessa partier då medlemmarna flyr till andra partier. Det finns en dold agenda i Sverige. Då Sverigedemokraterna har varit ett Pariaparti och anhängare kallas för rasister och samhällsomstörtare så finns det en stor grupp väljare i Sverige som inte vågar säga var de står politiskt men när det kommer till ett slutet val kan de ge uttryck för vad de tycker och tänker. I USA var det samma situation. Ingen vettig människa vågade öppet stödja Trump men i valet så blev situationen annorlunda .Vi vet att Europa brukar ligga några år efter USA när det gäller ekonomi och trender så vi kommer att få se Trump effekten i många länder inom några år. Politiker måste lyssna och ändra sin politik och inriktning efter vad folket tycker och tänker.

Det finns dåligt med känselspröt på våra politiker. Vi har sett exempel på en 7 månaders eftersläpning på beslut som skulle ha fattats tidigare men som missbedömdes utom för ett parti. Nu tycker alla partier likadant i dessa frågor. Om ett parti får vind i seglen och att väljarna tycker det är bra så hissar alla partier spinnakern och följer efter. Man är livrädd för att komma i bakvatten. Trump vill utvisa 3 millioner illegala invandrare från USA, och alla rasar och förundras. Sverige ska utvisa 70000 invandrare men är dock ett betydligt mindre land.

I procent så utvisar USA 0.9% av sina illegala invandrare och Sverige utvisar 0.7% av sina illegala invandrare. Det är ingen större skillnad men det är betydligt tystare i Sverige.

Idag är det den 18 december 2016. Det är snart slut på detta år . Det som förändrats den senaste tiden är att det verkar vara en total enighet om att fortsätta med permanenta uppehållstillstånd i Sverige. Löfven  sticker ut hakan i veckan med ett mycket uppseendeväckande förslag om att våra tiggare i Sverige ska ansöka om licens för att få tigga. Otroligt. Jag funderade på att ansöka om en licens. Jag har ju F-skattsedel och borde få en licens och kanske förtur?

Mycket mord i Sverige den sista tiden. Det verkar som om knivmord har ökat. Viss ökning med handgranater kan noteras också. Bilbränderna har minskat den senaste tiden. Det har blivit en tydlig kamp att värva partistöd bland Sveriges väljare. Ebba vill ha lika stor skattesats för pensionärer som för löntagare. Förslaget är bra med tyvärr kommer det från ett parti som knappt håller sig ovanför vattenytan. Men kanske några pensionärer övertygas med detta utspel. Som pensionär har jag upptäckt några fördelar.

Jag går till kundmottagningen på Net on Net och lämnar in en lista på vad jag vill köpa och den vänliga flickan tar emot lappen och ber mig sitta ned och vänta medan hon plockar ihop min beställning. Hon vinkar glatt mot mig när hon är klar och ber mig gå till kassan för att betala. Detta är god service.

Idag den 24 februari så gör socialdemokraterna ett utspel som kommer 2 år för sent. Verkligheten har kommit ikapp Löfven. Han säger idag att vi måste slå hårdare mot den organiserade brottsligheten, att vi måste ha fler poliser i de utsatta bostadsområdena, att vi måste ha hårdare straff för de som kastar sten och eldar bilar. Jag förstår inte hur ett parti kan svänga från acceptans till hårdare tag på mindre än ett år. Trovärdigheten är noll.

I natt brann det nya ÖBO kontoret i Vivalla. Alla har önskat ett nytt kontor i Vivalla . Varför eldar man upp något som alla vill ha? Örebrotidningen var närvarande och blev utsatta för kastande av isblock, en medarbetare blev skadad

Extrapris på marschaller! Den nya tendensen är att man ställer en marschall på vänster framhjul på en bil med plastinnerskärmar. Man tänder marschallen och går därifrån. Inom 15 minuter så brinner inner skärmen och bilen tar eld.

Jag blir oerhört bedrövad över utvecklingen i Sverige. Ryktet om upplopp och bränder sprider sig över världen. President Trump har noterat utvecklingen i Sverige. Visst har han rätt i sitt påstående om att klimatet har hårdnat i Sverige!? Regeringen förnekar Trumps uttalanden. Men visst har han rätt eller hur?

Vi måste ta tag i dessa enorma problem som finns i Sverige. Vi kan inte vika ned oss och ge efter. Om en polis skjuter verkanseld när han känner sig hotad, så ska han inte utsättas för intern utredning och hot om avsked. Det ger inga positiva signaler för de som ska upprätthålla lag och ordning.

Idag den 1 mars 2017 skulle min mor fyllt 91 år. Grattis mamma!! Hon kämpade på ett helt liv med  arbete och familj. Hon hade 4300 kronor i pension när hon avled för 8 år sedan. Hon hade jobbat varenda dag i sitt liv sedan hon var 14 år gammal. När hon gick i pension så var det ingen som noterade att hon fyllt 65 år. Det samma hände mig då jag gick i pension efter 40 års trogen tjänst i Örebro Kommun. Mina kollegor avtackade mig men ingen i ledningen noterade att jag gick i pension. 40 års trogen tjänst med ingen sjukfrånvaro. Dålig lön och ingen uppskattning. Det är tacken. Om jag ska vara ärlig så är jag otroligt besviken.

Idag läser vi om bilbränder i Oxhagen. Vi läser om slagsmål och våldsbrott i Vivalla. Vi har den högsta våldtäktsstatistiken i Europa. Polisen som skjuter i självförsvar riskerar straff och uppsägning. Polis som jagar inbrottstjuvar efter guld rån utsätts för utredning. En stor besparing för samhället kanske vore att polisen inte hade några vapen över huvud taget utan mötte våldet med samtalsterapi. Problemet uppstår då genast med en stor språkförbistring som kanske inte går att lösa vid brottsplatsen?

Vi lever i ett otroligt konstigt samhälle. Jag hoppas och kanske tror fortfarande att vi kan förändra denna utveckling.

Jag är övertygad om att hårdare tag mot brottsligheten är den enda lösningen. Om man har en hund som bits varje dag så klappar man den inte på huvudet och ger den godis.

Varje dag matas vi med Tv serier som endast gottar sig i våld och elände. Våra barn tittar på detta. Vi vuxna tittar på detta och tycker det är spännande och upplyftande. Det viktiga i livet glömmer vi bort. Verklighetsflykt  är dagens lösen för att överleva till morgondagen.

Hela Europa reagerar på att turkiska politiker åker runt för att värva röster från turkiska immigranter till det kommande valet där Erdogan kommer att få ett diktatoriskt mandat som president. I Sverige hörs inga röster. Nederländerna revolterar. Turkiet har varit på tal som nytt medlemsland i EU. Fantastiskt!!!

Jag har under hela mitt liv aldrig sett så mycket problem i vårt kära fosterland som idag, mars 2017.Brist på: Lärare, sjuksköterskor, vårdbiträden, social personal, militärer m.m. Kan vi få ordning på detta? Jag betvivlar att vi kommer att lyckas. Allmän värnplikt, vad är det? 35.000 unga mönstrar 4000 kommer att antas till utbildning. Jag vet att det är de välanpassade och strukturerade som kommer att antas till utbildningen. De som verkligen behövde få struktur på sitt liv och sina snedsteg kommer aldrig i fråga.

Som gammalt befäl så önskar jag att jag fick utbilda en pluton med grabbar från Vivalla som är mästare på utanförskap och normlöshet. Tänk er fyra tält i storskogen med nattbevakning och eldvakt. Jag lovar att de skulle skita på sig första natten. Dessa kaxiga grabbar har aldrig varit utanför en stad och har aldrig stått ensamma ute i skogen en mörk natt. Endast i gatlyktors sken kan de visa sig tuffa mot sina kompisar.

Risken finns att jag inte skulle ha en pluton efter avslutad utbildning därför att de inte skulle kunna acceptera ordergivning och de krav som ställs på dem. Men då fanns ju förr kompaniförbud och straffexercis, som de garanterat inte skulle acceptera. De kan ju inte idag  acceptera polis och myndigheters pålagor utan att de slår tillbaka mot samhället hur skulle de då kunna acceptera det militära systemet?

IS krigare återvänder till vårt samhälle utan att någon reagerar. Kanske någon moder i Vivalla eller Oxhagen tycker det är bra att sonen är tillbaka. I vissa kretsar så hyllas denna återvändare som en hjälte som de små ser upp till. Det här med ”debriefing” efter avslutat uppdrag finns inte på kartan i vårt samhälle och allt återupprepas igen och igen.

Det ”parallella” samhället byggs vidare. Religiösa friskolor byggs upp runt om i landet där få har inblick i vad som sägs och lärs ut. Som gammal lärare skulle jag vilja ta på mig lösskägg och sandaler och sitta med under en vecka för att dokumentera hur utbildningen går till på dessa skolor. Men jag skulle troligen inte få vara med på deras lektioner.

Idag den 24 mars 2017 fick vi pensionärer en fantastisk present från vår käre Statsminister. Jag får 137 kronor mer i månaden efter skatt. Heja Löfven,,,, dessutom har jag en gammal Volvo som enligt det nya miljöskatteförslaget kommer att få betala 7540 kronor mer i miljöskatt per år. Det går bara inte ihop,,,, endast de som är höginkomsttagare och kan köpa en elbil eller en Tesla tjänar på Socialdemokraternas fantastiska förslag. Allt för att tillmötesgå Miljöpartiet.  Alla dessa milliarder som tas in på denna nya skatt, vad ska de användas till? Inte kommer de att användas till ett ökat miljöarbete, utan de kommer att gå till att täppa till hålen i Sveriges skenande finansunderskott.

Trump i USA kommer säkert att skratta åt Sveriges fantastiska utspel. Jag tror inte att jag ska rösta på Löfven i nästa val, ja jag har ju inte gjort det på många år i alla fall. Jag uppmanar alla pensionärer att bojkotta Löfven. Mitt gamla parti som idag inte bryr sig ett dyft om oss gamlingar som byggt upp landet Sverige utan endast bryr sig om en invandrarpopulistisk politik.

Idag den första april 2017 gör Löfven ett helt fantastiskt utspel. Jag vet fortfarande inte om det är ett aprilskämt? Han säger att han står öppen för ett nyval? Han vill närma sig Alliansen? Han vill med detta försöka neutralisera Sverigedemokraterna. Om man tror att detta utspel kan stärka Socialdemokraterna så tror han helt fel. Svensk blockpolitik kommer att bli alla mot en. Jag tror inte att detta kommer att stärka den politiska tilltron till politiker bland våra kära väljare. Vi är inte dumma i huvudet som våra politiker tycks tro.

Trump går på bakslag efter bakslag. Psykologer analyserar hans beteende  in i minsta detalj och konstaterar att han lider av en mycket ovanlig bokstavskombination. Min personliga åsikt är att Trump inom kort kommer att utsättas för en misstroendeomröstning i senaten för sitt instabila och oförutsägbara beteende. Världens starkaste ekonomi med historiska demokratiska värderingar har fått en ledare som ger ofattbart dåliga vibrationer. Inga statsledare i Europa vågar ifrågasätta detta beteende. Wallström vågar hoppa på många ledare men inte Trump. Detta kallades  då jag gick i skolan för dubbelmoral.

Våldsspiralen ökar i Sverige. Vad ska vi göra? Som tur är så skjuter buset på varandra än så länge. Men rädslan hos vanliga medborgare är att hamna i en skott situation på en restaurang eller på allmän plats. Småbuset eldar bilar och slår ned en och annan pensionär framför bankomaten. Otryggheten ökar. Ett samhälles största uppgift är att få sina innevånare att känna sig säkra och trygga.

Idag kunde vi läsa om svensk integration på högsta nivå. Islamiska skolbarn bussas till skolan. Pojkar sitter fram och flickor bak i bussen. Skolledningen påstår sig inte veta om detta. Till detta betalar vi skatt. Jag undrar hur det ser ut i klassrummen. Islam är ingen demokratisk inrättning. Ta bort statsbidragen för denna religiösa idioti, men det är ju ingen som vågar,,,,

Idag den 7 April så slår Islam till i Stockholm. Min dotters gamla arbetsgivares lastbil blir kapad av en radikaliserad Islamist. Han kör in på Drottninggatan i Stockholm och dödar ett antal personer och skadar betydligt fler. Terrorn har slagit till igen i Sverige. Detta kommer säkert att visa sig, om vår polis lyckas hitta någon skyldig. Denna terrorist visar sig troligen vara en radikaliserad individ som inte den svenska staten har lyckats greppa. I Ryssland är han eftersökt för terrorbrott enligt utländska media. Det bästa vore att efter rättegång utvisa honom till Ryssland.

Vi kommer att få uppleva fler av dessa attentat i Sverige. Det som förvånar mig är att dessa radikaliserade fanatiker som enligt våra myndigheter kallas för flyktingar eller invandrare får fortsätta sin verksamhet. Jag kan inte förstå att vi vanliga skattebetalare accepterar att  våra invandrare kommer till Sverige, då de är i  säkerhet och får all ekonomisk stöttning som kan erbjudas men ändå inte gillar läget utan ska bråka och jävlas. I Frankrike säger man. ” Uppför er som folk eller åk hem igen.” Det skulle svenska politiker aldrig våga säga,,

Enligt uppgifter så kommer den arresterade mannen från Östeuropa som har muslimska förtecken. Han är inte svensk medborgare men kommer att lagföras i Sverige och dömas i Sverige. Vid fällande dom kommer han troligen att få 25 års fängelse med efterföljande utvisning. Vi vet ju att ett dygn på våra fängelse kostar drygt 3000 kronor, ungefär som ett dubbelrum på ett femstjärnigt hotell. En stjärnadvokat är redan inkallad som försvarare och jag lovar att hans dagarvode ligger på ca. 10.00o kronor. Jag kan garantera att om jag skulle hamna i en svår juridisk situation så skulle jag inte bli tilldelad en miljonadvokat. Det är ju skillnad på folk och folk.

Löfven gör ett utspel idag att han vill förstärka gränskontrollen för utresande ur landet. Detta är helt fantastiskt då vi under många år inte haft någon gränskontroll för de som kommit in i landet.

Idag den 10 april så är Stefan frustrerad över att Uzbeken inte blev utvisad efter ordning. Det finns över 12000 liknande fall i Sverige där de utvisade har gått under jorden och i många fall saknar id handlingar då de inte behövde några när de kom in i Sverige. Denna soppa kommer visa sig koka över inom kort. Hur försörjer sig dessa 12000 personer. Är det de ökande bostadsinbrotten och andra stölder som finansierar deras försörjning? Vi fick också veta idag att Uzbeken ville byta bort sin miljonadvokat till en muslimsk advokat. Det får väl vara nog med dravel,,,

Idag den 12 april har verkligheten kommit ifatt Stefan. Fler poliser och hårdare tag mot brottsligheten. Trovärdigheten för detta parti är fullkomligt utraderat i mina ögon. För två månader sedan så var det annat liv i skällan. Den fantastiska Ygeman räcker ut en hand till Åkesson idag men självklart på Socialdemokraternas villkor. Om ni studerar den amerikanska komikern Georg Formby, så är Ygeman väldigt lik honom med sitt stenansikte. Det var GW:s uttalande i pressen igår som startade denna omsvängning. Jag tror inte att Åkesson vill gå i Stefans strypkoppel. Dörren gläntar lite grann i alla fall. Vi bor i en fantastisk demokrati som GW säger,,,

Vi fick idag reda på att vi har 4000 personer som har utvisningsbeslut i vårt län. Det är inte så konstigt att vi massor med bostadsinbrott och butiksstölder. En sak är helt klar och det är att om vi haft en bra kontroll av våra invandrare från första stund så hade vi inte behövt anställa 10.000 nya poliser. Det vi också vet är att massor av svenskar får arbete i denna cirkus,,,

Idag den 13 april 2017 slåss våra svenska  partier om att övertrumfa varandra i hårdare tag i vårt samhälle, med fler poliser, hårdare tag mot invandrare som fått utvisningsbeslut. Alla svenska politiska partier är nu livrädda för opinionen i Sverige.

Sverigedemokraterna har täten och de andra darrar av skräck att förlora röster. Stefan kom på i måndags att man måste ändra styrriktning, nästan som Trump, lovar en sak och gör något helt annat. För ett år sedan skulle denna riktningsändring innebära folkstorm och media kaos, men inte idag. Tänk er om Globen skulle explodera i ett terrordåd under en Håkan Hellström konsert. Då skulle väl Stefan rösta på Jimmy i nästa val, eller vad tror ni?

Idag den 17 april så utropar sig Erdogan till segrare i valet. En ny diktator i Europa. Den senaste var Mussolini i Italien. Hur kan han tro att han ska få bli medlem i EU? Han har ett trumfkort på hand. Det finns massor av immigranter i Turkiet som sitter integrerade med Europas goda minne. Om han inte får som han vill i framtiden så kommer han att låsa upp grinden och strömmen av invandrare drar norrut i Europa. Alla länder håller andan och kommer säkert att nicka och acceptera hans framtida beslut,,,,

Det var länge sedan jag skrev,,

Idag den 14 oktober 2017 är det Moderatstämma i Örebro. Moderaterna fattade ett beslut om tiggeriförbud i Sverige. För bara ett  år sedan skulle detta partibeslut skapat stora rubriker i Sveriges media. Idag läste jag en liten notis längst ned på en sida i Nerikes allehanda. Tiderna förändras snabbt.

Jag har varit sjukskriven och min blogg har legat nere. Borelia följt av blödande magsår följt av klaffbyten i hjärtat. Jag är nu tillbaka på banan och känner mig ganska fräsch.

Rikspolischefen har erbjudits ett nytt topp jobb. I Sverige får man inte sparken som en fotbollstränare utan erbjuds ett annat topp-jobb. ”Man blir befordrad till sin otillräcklighet”. Detta påstående gäller speciellt för politiskt tillsatta tjänster i Sverige. Det började med Migrationsverket och sedan Försäkringskassan, sedan blir Dan Rikspolischef och nu blir han chef för MSB. Jag tycker synd om personalen på MSB.

Det har varit ganska lugnt i Örebro under min konvalescens. Några våldtäkter och lite bilbränder. Ungefär som ett normalläge.

Idag den 31 januari 2018 så ältar massmedia terrordådet på Drottninggatan i Stockholm. Vårt rättssamhälle vältrar sig i  detta massmediala  stjärnskott. Ingen reporter har hittills ställt frågan vad detta jippo kostar det svenska samhället. Troligen hundratals millioner. Akilov erkänner sig skyldig till terrorbrott med uppsåt att döda så många som möjligt. Livstids fängelse i bästa fall och sedan utvisning. Troligen får han sitta på en säkerhetsavdelning till en kostnad av 3500 kronor per dygn. Det är billigare att bo på Cheraton i Stockholm.

Idag den 7 juni 2018 fick Akilov sin dom. Ingen vet vad denna fantastiska fars har kostat oss skattebetalare. En utländsk medborgare skall sitta av ett livstidsstraff i Sverige och sedan utvisas. Blir han utvisad i en kista då? Sverige är fantastiskt!

Alla politiska partier tycker idag likadant. De övertrumfar varandra i hårdare tag och  strängare straff. Hårda tag mot våldet och den organiserade  brottsligheten. Trovärdigheten är noll i mina ögon då partierna har bytt ståndpunkt och  slörar  vidare och väntar på att något parti kommer med ett nytt utspel som man måste tycka lika om eller övertrumfa. För bara ett år sedan så vore dessa uttalande otänkbara och rent av rasistiska. Verkligheten har kommit ifatt sköndrömmarna. Det verkar som om partierna tror att svenska folket är helt dumma i huvudet.

Torkan är katastrofal i de södra delarna av Sverige. Inget regn i sikte. De bönder som sådde vårsådd är ordentligt nervösa. Det kanske är för sent att rädda skörden?

Är det här framtiden? En torr försommar och en regnig, sen höst, och utan snö på vintern. Idag såg jag starflockar som samlades för flytt, otroligt tidigt. Bönderna slog vallarna för en vecka sedan för att rädda det som räddas kan. Blir det någon återväxt på vallarna för en andra skörd? Kommer det att bli utslaktning av husdjur till vintern?

Det var otroligt länge sedan jag skrev senast,,

Jag är en gammal man och jag blir otroligt frustrerad över det politiska läget i Sverige idag. Hur kan man lägga ned så otroligt mycket tid och kraft på detta politiska spel som visas i vårt kära Sverige idag?

Tänk om Volvo skulle hanteras på samma sätt. Ingen vill prata med någon i styrelsen. En styrelsemedlem vill man inte ta i tång med en gång då han har en annan åsikt än de övriga. Vad skulle aktieägarna tycka?

Vad kostar detta spel för gallerierna? Alla är rädda för Jimmy! Finns det någon anledning att ha demokratiska val i Sverige? Alla partier kommer till slut att sitta i knät på varandra och peka finger åt Jimmy. Tycker vi att det är demokratiskt? Behöver vi ha några politiska partier i Sverige? Det vore billigare för Sverige om man stängde riksdagen och skickade hem alla riksdagsledamöter och tillsatte en opolitisk styrelse som styrde i  Sverige. Tyvärr är Nils Poppe död annars hade han varit en fantastisk VD för denna bolagsstyrelse. Vi skulle spara enorma pengar och troligen få en ett mer effektivt styre av Sverige. Ett omval i Sverige skulle troligen innebära att flera partier skulle försvinna ur riksdagen och att ett parti som stått fast vid sina grundläggande åsikter skulle få ett ökat förtroende av väljarna.

Paniken är total i de politiska partierna. Det enda som diskuteras i dag är hur man skall kunna hålla Jimmy borta från beslutsfattande. Alla pratar om Jimmy. Han måste vara den mest diskuterade personen i Sverige idag. Ett omval vågar ingen tänka på. Vi kommer troligen med tiden att närma oss USA med två valmöjligheter. I Sverige kommer  de två grupperingarna att kallas för ”Gilla Jimmy eller inte”

Skjutningarna fortsätter. Bilbränderna fortsätter. I Frankrike skjuter man buset direkt och slipper enorma domstolskostnader. I Sverige blir poliser utredda då de avlossar ett enda skott och man räknar hur många skott som avlossats av polisledningen. Detta existerar inte i Frankrike. Hur ska vi få slut på våldet i Sverige?

Ska vi fortsätta dalta eller ta i med hårdhandskarna?

Idag söndagen den 13 januari 2019, alltså inte fredagen den 13, kommer att bli en historisk dag för Sverige. Idiotin kanske kommer att segra över demokratin. Om min far levat så garanterar jag att han tagit första tåg till Stockholm och tagit en taxi till riksdagen och skitit utanför entrèn framför en förvånad Securitas vakt.

Jag kanske inte är lika radikal, men min förvåning är total. Vi har en statsminister som i sin enfald tror att Sjöstedt och vänsterpartiet kommer att acceptera denna soppa till regeringsplan. Att Åkesson hålls utanför är väl allmänt känt men att vänsterpartiet som också kallas för ytterlighetsparti och som med alla medel ska hållas utanför inflytande i politiken, men ändå förväntas stödja denna otroliga allians, är väl lite väl svårsmält.

Om det är någon som helst stake i Vänsterpartiet så hoppas jag att de röstar emot denna fantastiska politiska framtid. Om de inte röstar emot i riksdagen så kommer nästa vecka att bli vänsterpartiets sista som trovärdigt politiskt parti och kommer vid nästa val inte att få en enda röst. Hur Socialdemokraterna i nästa val ska kunna vinna några röster från inbitna Socialdemokrater är för mig helt verklighetsfrämmande.

Åkesson borde bjuda Sjöstedt på lunch i morgon med inbjudna reportrar för att dokumentera ett samtal mellan de ”utstötta”.

Detta lunchsamtal  skulle sätta skräck i hela det politiska etablissemanget, vi pratar om 28% av valmanskåren. Detta samtal kanske skulle handla om en kommande allians mellan SD-M-KD med V som stödparti. Om jag vore Sjöstedt så skulle jag aldrig stödja någon som kallade mig för ”Paria” och inte ville ge mig något inflytande som stödparti.

Buch är mycket uppretad. Åkesson småler lite åt situationen, eftersom han vet att han är det enda parti som har en rak linje. Kristersson är förbannad. Liberalerna är dödsdömda då deras väljare vid nästa val kommer att rösta på Kristersson eller Ebba.

Centerpartiet är  svårt att greppa, som en hal koskit.

Löfven som är makttokig sitter i knät på Lööf och äter med träsked ur en oidentifierbar soppa utan trovärdighet.

Jag hoppas för Sverige att det blir omval så Sverige verkligen får säga vad de tycker om Sveriges partier när de nu har visat sitt rätta jag,,,,

Det är sista dagen på året 2022.

Det är snart slut på 2019 och mina prediktioner har hittills stämt ganska bra. Nyval närmar sig och Jimmy stärker sin position i landet. Sprängningar och skjutningar fortsätter.

Vad tror vi om 2020? Min framtidsvy är fortfarande dyster. Det knakar i alla samhällets fogar. Sjukvård, polis, skola, äldrevård m.m saknar personal. Det är huggsexa om utbildad personal. Vem vill bli polis eller jobba inom skolan med de förutsättningar som ges?

Hej, nu är det ett nytt år 2023.

Det var länge sedan jag skrev,kanske lite medvetet för att se om något har blivit bättre i vårt samhälle. Tyvärr så ser jag ingen ljusning  någonstans.

Jag summerar 2022 på följande sätt: Min far sa alltid att det var mycket bättre förr, jag är villig att hålla med honom. 2022 var ett bedrövligt år med Covid, Ukraina, Putin, inflation, elkris, bränslekris,stigande räntor, gängvåld,skjutningar, klansamhälle. Jag har aldrig upplevt ett sämre år.

Om vi börjar med Covid så visar det sig som om vi har glömt bort denna sjukdom trots att det ligger fler på sjukhus idag än i början av 2022. Har vi glömt hur illa det var? Ingen bryr sig längre.  Invasionen i Ukraina chockade mig och alla med mig. Min far sa alltid att vi skulle akta oss för ryssen. Han hade helt rätt. Hela västvärlden förkastar Putins vansinne. Kina och Nordkorea håller sig positivt neutrala. Jag lider med Ukrainas befolkning. Vi som har vistats ute i naturen både i fjäll och skog under alla väderförhållanden vet hur jävligt det kan vara med kyla , mörker och kalla vindar.Tänk er att försöka överleva kyla utan vatten och mat samt värme. Dåligt med kläder för att hålla sig varm. Intensiv beskjutning,oro,skräck,och uppgivenhet. Vi sitter i våra varma bostäder och klagar på att vi måste sänka vår innetemperatur och att matpriserna har stigit.

Inga politiker i världen kan hantera Putin. Han kan hota oss med minskade gasleveranser, minskade leveranser av olja, kärnvapenhot. Ingen politiker vågar säga vad de tycker. Klarspråk vågar ingen använda. Vad tänker alla ryska idrottsmän som inte får tävla utomlands. De får endast deltaga i ryska mästerskapen. Även om Putin försvinner så kommer efterträdaren att bibehålla samma kurs för Ryssland. Gorbatjov försökte ändra kurs men misslyckades. Ryssars mentalitet kan man inte ändra på. De tror fortfarande att västvärlden är världens undergång, trots att alla oligarker har sina pengar i väst, och att Ryssland har den rätta insikten och är ett herrefolk. Om kriget tar slut så kommer västvärlden att misstro ryssar och deras ledare i all framtid.

Inflationen i Sverige bara ökar och ökar, beroende på många faktorer. Främst beroende på skenande elpriser samt bränslepriser. Alla producenter av mat och andra produkter skyller på elpriser och bränslepriser. Råvaror har ökat i pris. Tillverkningskostnaderna har ökat,inte beroende på ökade lönekostnader utan  någon form av råttan på repet. Alla försöker att sko sig på situationen. Elkrisen beror främst på att vi är med i EU. Energipoolen sätter priset i Europa. Även om vi  producerar egen el så sätts priset inte i Sverige. Norrmännen skrattar åt oss. Bränslepriserna styrs också av den internationella marknaden. Norrmännen exporterar massor med gas till Europa och tjänar enorma summor pengar. Norrmännen har problem att placera sina överskott av kapital. Visst lånar de ut kapital till massor av länder däribland Sverige. Många tror att Sverige är ett rikt land, men vet samtidigt inte att vi lånar enorma summor från t.ex Norge. Hur kan vi finansiera vårt enorma utlägg för elstöd, militär, polis, tull, rättsväsende m.m. Bränslepriserna är otroligt höga. Som företagare åker jag mycket bil och ser otroligt höga månadskostnader från drivmedel-Kan man ta ut kostnaden mot kund? Den organiserade brottsligheten i Stockholm har en av sina ledarfigurer utomlands. Han är i Turkiet. Svenska politiker kallar det som sker i  de kriminella nätverken för terrorism. Man kanske skulle fråga Erdogan om han kan utvisa den mest eftersökte terroristen till Sverige. 

Fortsättning följer,,,,

Följ oss gärna