Incident på Karlskoga lasarett

Jag fick akut magsår förra helgen. Jag var ute i skogen och plötsligt skenade min puls och jag blev alldeles yr och fick sitta ned flera gånger tillbaka mot bilen. Jag körde hem och konsulterade Ewa under resan. Då jag kom hem så körde Ewa mig direkt till akuten på USÖ. Jag fick ligga ned på en säng i en korridor. Det tog fyra timmar innan jag fick träffa en läkare. Efter läkartitten låg jag ensam på ett undersökningsrum i tre timmar till innan jag fick beskedet att det inte fanns någon säng ledig på USÖ utan man skulle skicka mig med ambulans till Karlskoga lasarett.

Jag fick en snabb och komfortabel transport över Kilsbergen till Lasarettet i Karlskoga. Jag blev inlagd och det togs mängder med prover under den första natten. Jag fick besked under natten att mitt blodvärde var under 70. Jag fick blod dropp i vänster arm och vätske dropp i den högra. Innan jag gick till sängs kvällen före fick jag ikläda mig en Luciaklänning med 25 knappar.

Ur varje ärm gick slangar upp till blod och vätska. Blodet och vätskan hänger på en rullställning som står på varje sida om sängen. Under natten hade jag fått en dryck som skulle påskynda tarmtömning då jag skulle på endoskopiundersökning på eftermiddagen dag två. Vid sjutiden fick jag akut behov att infinna mig på toaletten. Toaletten fanns ute i korridoren. Jag lyckades komma upp på knä och lyckade komma ned på golvet över nedre sänggaveln. Jag greppade en rullställning i varje hand och skyndade, slamrade ut genom dörren och in på toaletten.

Jag lyckades låsa dörren och placerade en rullställning på varje sida om toalettstolen. Jag drog upp Luciaklänningen med vänster hand och sjönk ned på toalettsitsen. Jag släppte klänningen med vänsterhanden och upplevde en formidabel explosion. Flera eruptioner inträffade och jag konstaterade snart att hela Luciasläpet låg nere i toaletten och visade sig var ganska missfärgad

Vad göra? Jag reste mig upp efter avklarad sittning och kände att det sakta rann efter benen och jag insåg att jag försatt mig i en svår situation. Det gick inte att ta av sig Luciaklänningen då slangarna omöjliggjorde ett normalt avklädande. Jag fick trycka på den röda larm knappen och be om hjälp. Ett yrvaket vårdbiträde, insåg min svåra situation, svagt leende. Hon hämtade en sax och klippte mig lös till ett naket tillstånd. Naket stapplande över korridoren fram till duschrummet. Ett brunt illaluktande spår gick att följa från toaletten till duschrummet.

Efter ett intensivt duschande fick jag ikläda mig träningsoverallsbyxor och tröja. Denna klädsel kändes mer hemtam för mig. Jag är glad att jag bidragit till en humörhöjande incident på kirurgen, avdelning 7. Jag tackar all kämpande vårdpersonal för en fin vecka på Lasarettet i Karlskoga.,