Fjällridning med Centurion Ryttarklubb

hastvatten2Vår förening bedriver ridverksamhet i både Norge och Sverige. Vi rider mest i fjäll och skog. Att rida i naturen med packning och möjlighet att övernatta och äta ute i det fria ger en fantastisk naturupplevelse. Jag är ordförande i ridklubben och har arbetat i Norge under många år.

 

För några är ridning en naturupplevelse. Att sitta på en stabil säker häst som utan problem tar dig fram i den mest oländiga terräng, branta fjällsluttningar eller vadande över strömmande vattendrag. I grupp eller bara två och två rida ut under några dagar och ha med sig tält och mat i fjället, sätta upp natthagar med eltråd och batteri där man hamnar på kvällen och känna frihet och oberoende. Hästarna trivs och finner sin föda. Ryttarna njuter av tystnaden och sitter framför elden om kvällen och lyssnar till naturens andhämtning. Det finns inte ett ridhus i sikte inte en grus paddock så långt ögat når.

ryttere_snohetta

Denna bakgrund var grunden till bildandet av Centurion Ryttarklubb för över trettio år sedan. Vår klubb vill nå de ungdomar och äldre som inte vill hoppa och som inte vill rida dressyr utan vill komma ut i naturen tillsammans med sitt älsklingsdjur och med likasinnade uppleva friheten och samtidigt känna lite motstånd och strapatser. En för många romantisk syn på ridandet. Ja, visst men varför inte ?

 

hastvatten

Idag kan vi inte vara fler i vår klubb utan nästa steg är att starta en ny med nya medlemmar som känner på samma sätt. Vi organiserar fjällridning i de norska fjällen ibland. Och finns det intresse så kan vi ordna detta med en grupp som inte överstiger 8 personer.

Offert lämnas vid förfrågan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *